Washington

Obama demana disculpes per una polèmica racial que va provocar ell mateix

El president dels Estats Units ha demanat excuses públicament pel comentari que va fer sobre la detenció d'un professor universitari afroamericà per part d'un agent blanc. És la primera vegada que Obama parla obertament de qüestions racials des que és president i la primera polèmica d'aquest tipus que ha hagut d'afrontar a la Casa Blanca.

Actualitzat
Només 48 hores després d'haver qualificat d'estupidesa la detenció per part d'un agent blanc d'un professor afroamericà de la Universitat de Harvard, Barack Obama ha demanat disculpes i ha dit que l'agent estava fent la seva feina.

El president dels Estats Units atribueix ara la detenció del professor, que va haver de demostrar que no intentava robar sinó entrar a casa seva, a la desconfiança que encara hi ha al país entre les forces de l'ordre i les minories.

Obama considera que el seu comentari va ser desafortunat i ha explicat que no vol contribuir al soroll mediàtic sinó a construir ponts i acabar amb la desconfiança entre agents i minories. Per això, ha fet un gest simbòlic i ha convidat a una cervesa a la Casa Blanca el professor i l'agent implicats en la polèmica.
Anar al contingut