Barcelona

Les obres estiuenques al metro afectaran 17 estacions de la L5, la L2 i la L11

Mentre molts barcelonins fan les maletes, els que es quedin a casa trobaran una ciutat paralitzada per les obres tant a l'exterior com sota terra. A partir de la setmana que ve, coincidint amb les vacances d'agost, hi haurà talls per obres al metro que afectaran tres línies i 17 estacions. Tot i que a l'agost la demanda de metro baixa un 40%, es calcula que la incidència afectarà uns 60.000 usuaris.

Actualitzat
Línia 5

La Línia 5 de metro de Barcelona quedarà tallada entre les estacions de Can Boixeres i Collblanc des del 3 d'agost fins al 9 de novembre a causa de les obres de la futura estació Ernest Lluch i del nou vestíbul de Can Vidalet. Les reformes, que tenen un pressupost de 48 milions d'euros, no impediran, en principi, la mobilitat quotidiana dels ciutadans. Els usuaris afectats comptaran amb diverses alternatives, com la resta de la xarxa de metro i el suport de tres serveis d'autobusos complementaris que els traslladaran fins al tren, el metro i el tramvia. Així, aquest tram, un dels punts de comunicació més importants, no estarà llest per l'inici del curs escolar.

El servei d'autobusos B1 connectarà Pubilla Cases amb Collblanc; el servei B2 connectarà Can Serra, Can Vidalet i Ca n'Oliveres, i el servei B3 connectarà Can Boixeres, Sant Ildefons, Just Oliveres, Can Serra i Pubilla Cases.

La L5 també quedarà tallada entre Vilapicina i Horta a partir del 3 d'agost i fins al 17 de setembre com a conseqüència de les obres de prolongació d'aquesta línia fins a Vall d'Hebron. Els usuaris afectats disposaran d'un servei d'autobús substitutori.


Línia 2

El servei de la Línia 2 del metro quedarà interromput entre La Pau i Pep Ventura del 5 al 30 d'agost per executar les obres de renovació de la via i la plataforma en aquest tram. Com en el casos anteriors, diversos autobusos enllaçaran les estacions que quedaran fora de servei.


Línia 11

Finalment, la Línia 11 quedarà tallada per complet del 27 de juliol al 6 de setembre per enllestir la implantació del sistema de conducció automàtica a finals d'any. Els viatgers afectats també disposaran d'autobús amb un recorregut alternatiu.


Les autoritats responsables han preparat una campanya informativa amb 800.000 fulletons per explicar les alternatives amb els transports públics alternatius, especialment Renfe i tramvia.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut