Madrid

Messenger arriba als 10 anys amb 323 milions d'usuaris a tot el món

El Messenger fa deu anys. El sistema de missatgeria instantània de Windows, que permet mantenir converses escrites des de l'ordinador i al moment, va néixer el 22 de juliol de 1999 i al cap de dos mesos ja tenia dos milions i mig d'usuaris. En aquests deu anys, el sistema ha anat millorant i ha enganxat milions de persones, concretament, 323 milions, especialment joves.

Actualitzat
Windows Lives Messenger està d'aniversari. Quan fa deu anys del seu naixement, la companyia de Bill Gates assenyala que el seu és el sistema de missatgeria instantània més utilitzat del món i dóna unes quantes dades. Té 323 milions d'usuaris a tot el món, 16 dels quals a l'estat espanyol.

Segons dades de Windows, pel Messenger hi passen 8.600 milions de missatges al dia a través de 1.600 milions de sessions, i si es posessin l'un al costat de l'altre, ocuparien 470.000 quilòmetres, una distància superior a la que separa la Terra de la Lluna. L'estalvi de paper que suposaria el Messenger, si tots els missatges s'enviessin per correu, afegeix l'empresa, és de 2,8 milions d'arbres al dia.

Actualment, el Messenger està disponible en 69 països i 36 llengües, entre les quals el català des del desembre passat. A més, des dels seus inicis ha incorporat nombroses millores. Microsoft destaca que al cap d'un any ja oferia el servei en 22 idiomes i que el 2001 va afegir els grups de contacte i el suport de veu. També ha millorat els seus ninots i les emoticones, i ha incorporat la possibilitat de compartir fotos.
Anar al contingut