Barcelona

Les llars catalanes amb internet ja arriben al 60% després de pujar un 8% en un any

L'ús d'internet a les llars catalanes va pujar un 8% l'any passat i ara ja arriba al 60% dels habitatges. Segons la Generalitat, de mica en mica es van reduint les diferències d'ús entre les comarques, i a això hi ajuda que la banda ampla arriba a gairebé el 100% de la població. Amb tot, es constata que el seu potencial no s'aprofita prou. El fort impuls en l'ús d'internet des de les cases en l'últim any a Catalunya l'ha fet millorar fins a superar la mitjana europea. Tot i això, els usuaris encara recelen a l'hora de compar des de la xarxa.

Actualitzat
Les llars catalanes amb internet de banda ampla són el 52,5%, fins i tot mig punt per sobre de l'Unió Europa dels 15, la més avançada. I un altre punt important a destacar és que l'escletxa digital es va tancant. Així ho ha afirmat el secretari de telecomunicacions de Catalunya, Jordi Bosch, que ha afirmat: "Les comarques capdaventeres avancen, però les comarques més endarrerides avancen també, però més ràpidament".

"Socioeconòmicament, geopolíticament o com es vulgui mirar, un ciutadà de la Terra Alta no és pas diferent d'un del Gironès o de l'àrea metropolitana de Barcelona en el moment que té disponibilitat a les tecnologies de la informació i la comunicació", ha considerat Bosch.

Segons les dades de la Generalitat, les llars que tenen internet arriben ja al 60%. Les que encara no en tenen, el 40% restant, no es connecten a la xarxa perquè no hi troben la utilitat, perquè ja ho fan des de la feina i, en menys mesura, pel preu.

El perfil de qui no es conecta és una dona d'entre 45 i 55 anys que viu a l'àrea metropolitana i amb un nivell socioeconòmic baix.



Anar al contingut