Nova York

Nova York homenatja Nelson Mandela en el seu 91è aniversari

Actors, cantants i polítics d'arreu del món van homenatjar ahir Nelson Mandela en el seu 91è aniversari. L'acte es va celebrar al Radio City Hall de Nova York i hi van actuar, entre d'altres, Aretha Franklin, Steve Wonder i Alicia Keys. Una de les actuacions més esperades va ser la de Carla Bruni, que va fer el seu primer concert en públic des que és la primera dama francesa. Durant la celebració es va emetre un missatge audiovisual de Mandela, que no va poder assistir a l'acte pel seu delicat estat de salut.

Actualitzat
Carla Bruni-Sarkozy va interpretar el tema "Blowin' in the wind" en homenatge a Mandela, acompanyada de Dave Stewart del grup Eurythmics. Durant l'acte també va intervenir l'actor Morgan Freeman, que interpreta el paper de Mandela a l'últim film de Clint Eastwood, "Invictus".

Nelson Mandela es va adreçar als assistents amb un missatge des de Johannesburg, on va dir que "el dia de Mandela és un dia dedicat al servei als altres" i va remarcar que espera que serveixi per "millorar les condicions de la comunitat".

Mandela ha dedicat gairebé 70 dels seus 91 anys a lluitar per la igualtat i la justícia. Empresonat per la seva lluita contra l'apartheid a Sud-àfrica, va aconseguir el premi Nobel de la Pau el 1993 i va ser escollit el primer president democràtic del seu país.




Anar al contingut