Agramunt

Controlat l'incendi declarat a Agramunt, que ha cremat més de 5.000 hectàrees

Ja està controlat l'incendi que crema a l'Urgell i la Noguera. Una seixantena de vehicles i més de 200 efectius dels bombers continuen treballant en l'incendi que afecta els municipis d'Agramunt, Cabanabona i Oliola. Amb l'arribada de la claror d'un nou dia s'hi ha sumat els mitjans aeris per mirar d'extingir el foc més important de la temporada a Catalunya. Segons les últimes dades, el foc ha cremat més de 5.000 hectàrees, la majoria de terreny agrícola. Les flames també ha causat la mort d'una persona. Els Bombers van trobar divendres al vespre el cos sense vida d'un home de 86 anys a la zona de Cabanabona, al costat d'un vehicle, i tot apunta que la víctima s'hauria desorientat.

Actualitzat
Una persona morta i més de 5.000 hectàrees cremades és el balanç de l'incendi que crema des de divendres a la tarda entre les comarques de l'Urgell i la Noguera. La víctima és un home de 86 anys, veí de Guissona, que es va veure sorprès pel fum i es va desorientar.

Durant tota la nit, més de 60 vehicles i 200 persones han estat treballant a la zona. Al matí s'hi han incorporat els mitjans aeris i han aconseguit posar el foc en fase de control gràcies a la millora de les condicions climàtiques. Els bombers continuen treballant ara als punts més actius a la zona perimetral, però ja tenen el foc encerclat i les flames ja no avancen. 

Encara no se saben les causes de l'incendi, però el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha apuntat que el foc es podria haver originat per la caiguda d'un pal elèctric al nucli de la Donzell d'Urgell. L'incendi es va declarar a Agramunt i va avançar ràpidament per la zona de Cabanabona i Oliola impulsat per un fort vent de fins a 50 quilòmetres per hora que va dificultar les tasques d'extinció. Ara el vent ha disminuït i ha permès als bombers fer la seva feina i avançar per extingir les flames.

Confinats a casa

L'incendi ha obligat a confinar la població de Sanaüja durant la nit per precaució. Malgrat que el foc no ha arribat a cap casa, les flames sí que han arrasat moltes hectàrees de cultiu i magatzems agrícoles i han provocat escenes de tensió a la població. Els veïns han hagut de tancar-se a casa pel perill del fum.

El conseller d'Interior, Joan Saura, es va desplaçar divendres a la zona per supervisar els treballs d'extinció. Saura ha explicat que aquest és el primer incendi forestal important d'aquest estiu, i per això també ha recomanat extremar les precaucions. El foc ha cremat 5.100 hectàrees de vegetació, un 27% de les quals son forestals.

Controlats els focs de Cervera i Roda de Barà

Paral·lelament a l'incendi que afecta l'Urgell i la Noguera, el foc també va posar en alerta les poblacions de Cervera, a la Segarra, i Roda de Barà, al Tarragonès. Aquesta focs, de menys importància pel que fa a la virulència i a l'afectació que el d'Agramunt, ja estan controlats.

El foc de Cervera va cremar 200 hectàrees, majoritàriament agrícoles. L'altre incendi, el de Roda de Barà, va cremar 3 hectàrees de vegetació a prop de la carretera nacional 340 i ja ha quedat extingit.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut