Nova York

El món de la comunicació plora la mort de Walter Cronkite, periodista de la CBS

Adéu a l'home que inspirava més confiança d'Amèrica. Així es coneixia al periodista Walter Cronkite i així se'l recorda en el dia de la seva mort. Els Estat Units estan de dol per la desaparició d'aquesta comunicador, pioner de la televisió, que va narrar la història del seu país durant la segona meitat del segle XX. Cronkite ha mort a Nova York als 92 anys i deixa en el record moment únics de la història de la televisió. Ell va narrar els primers passos a la Lluna i ell va anunciar en rigorós directe l'assassinat del president John Fitzgerald Kennedy.

Actualitzat
De Walter Cronkite en deien que era l'home que inspirava més confiança d'Amèrica. Presentador del telenotícies de més audiència a la CBS, Walter Cronkite se l'associa a les principals pàgines de la història de la segona meitat del segle XX als Estats Units.

Aquesta figura ha desaparegut després d'una llarga malaltia. Cronkite ha mort als 92 anys a Nova York. La família ha explicat que el periodista tenia un problema cardiovascular. En els últims dies s'havia parlat molt del seu delicat estat de salut.

Cronkite és una veritable icona de la comunicació i va tenir un paper rellevant a finals dels anys 60, quan l'opinió pública nord-americana es va pronunciar contra la guerra del Vietnam. A més, va explicar en directe l'assassinat de l'activista dels drets civils Martin Luther King, els disturbis racials i les manifestacions contra la guerra.

Cronkite també va explicar al país el Watergate que va desencadenar la renúncia del president Richard Nixon. Però el record que ha quedat en la memòria de tots els nord-americans són aquests 26 segons:



És el moment en que Cronkite interromp un popular programa de televisió i per explicar la mort del president Kennedy a Dallas. Segurament per fets com aquest té el títol honorífic de "The most trusted man in America", és a dir, l'home que inspirava més confiança. Els seus companys de professió el recorden com "la veu de la veritat" i la Casa Blanca n'ha lamentat la mort i ha destacat que els Estats Units han perdut una icona.
Anar al contingut