Iran

Tornen les protestes als carrers de Teheran

Milers de partidaris de l'excandidat a la presidència de l'Iran, Mir Hussein Moussavi, han tornat a sortir als carrers de Teheran, però aquesta vegada per reclamar l'alliberament dels detinguts durant les protestes contra a reelecció suposadament fraudulenta de Mahmud Ahmadinejad. els partidaris de Moussavi han estat dispersats per les forces de l'ordre, que han llançat gasos lacrimògens. La d'avui ha estat la protesta més multitudinària des de les dels dies posteriors al 12 de juny. Segons un testimoni, almenys quinze persones han estat detingudes.

Actualitzat
Després de deu dies d'una certa calma, les manifestacions que qüestionen la validesa dels resultats electorals del 12 de juny han tornat a les principals avingudes de la capital iraniana. La policia ha intervingut amb contundència i es parla d'almenys quinze detencions, segons les agències d'informació britàniques, i de la utilització de gasos lacrimògens per dispersar la multitud.

El detonant d'aquesta nova mostra de desaprovació als resultats electorals ha estat la pregària que ha dirigit aquest migdia l'expresident iranià, Hashemi Rafsandjani. Entre els seus arguments davant d'una concorreguda audiència a la Universitat de Teheran, Rafsandjani ha reconegut la crisi interna que viu el país i ha reclamat l'alliberament dels detinguts durant la primera onada de protestes contra les irregularitats en el recompte de vots que denuncia l'oposició. També ha demanat llibertat de premsa en el marc de la llei.

Rafsandjani, un dels ferms suports de Mir Hussein Moussavi durant la campanya presidencial i un dels enemics polítics reconeguts del president Mahmud Ahmadinejad, ha marcat com a objectiu polític necessari per superar la crisi el restabliment de la confiança del poble iranià cap al règim.
Anar al contingut