Jakarta

Almenys nou morts en dos atemptats contra interessos turístics a Jakarta

Almenys nou persones han mort i una cinquantena han quedat ferides en les explosions amb bomba en dos hotels de luxe de Jakarta, la capital d'Indonèsia. Segons han explicat alguns testimonis, primer ha esclatat un bomba davant l'Hotel Marriot i, després, ha explotat un altre artefacte davant de l'Hotel Ritz. Enmig d'informacions confuses, fonts oficials informen de la desactivació d'una tercera bomba. De moment, ningú no n'ha reivindicat l'autoria dels atacs, que trenquen tres anys de tranquil·litat al país del sud-est asiàtic. Inicialment s'havia informat d'una tercera explosió en un cotxe prop d'un centre comercial, però la policia nega que sigui un atemptat i l'atribueix a l'esclat de la bateria.

Actualitzat
Un grup terrorrista estaria al darrere de les explosions que hi hagut aquesta matinada a Jakarta, a Indonèsia. Aquesta és la informació que ha facilitat el president del país, Susilo Bambang, que ha condemnat aquesta acció titllant-la d'atac cruel i inhumà. Això sí, de moment, ningú ha reivindicat els atacs i les autoritats no les han atribuït a cap grup concret.

Els fets han passat a primera hora, quan dues bombes han explotat en dos hotels de luxe de la capital. Els hotels afectats -ubicats al centre de negocis de la ciutat- són de les cadenes Marriot i Ritz-Carlton. A aquella hora, les vuit del matí a Indonèsia, les cafeteries dels dos hotels estaven plenes. A més, la policia local assegura que ha desactivat una bomba que havien trobat en una habitació del l'hotel Marriot.

Els equips d'emergència encara es troben a la zona. Segons les primeres informacions, entre els ferits hi podria haver algun estranger. L'ambaixada espanyola no té constància de cap víctima.

Les informacions que arriben des del país són confuses. Inicialment s'havia identificat una tercera explosió en una altra zona de la ciutat. La policia ha rectificat i assegura que no hi ha hagut un cotxe bomba tal com es pensava. En aquest cas, l'explosió correspondria a una bateria de cotxe que ha esclatat i ha fet dos morts, però no es tractaria d'un atemptat.

Indonèsia ha estat amb anterioritat objectiu del terrorisme islamista vinculat a la xarxa d'Al-Qaeda. El mateix hotel Marriot va ser atacat amb un cotxe bomba a l'agost del 2003. Hi van morir dotze persones.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut