Estrasburg

Blair té el suport del Regne Unit per ser el primer president de la Unió Europea

La secretària d'Estat per a Europa del Regne Unit, Glenys Kinnock, ha anunciat que el seu govern dóna suport a la "candidatura" de l'exprimer ministre Tony Blair per ocupar el futur càrrec de president de la Unió Europea, una figura que es crearia quan entri en vigor el Tractat de Lisboa. Encara que el seu nom sona des de fa mesos, Blair mai ha confirmat les seves aspiracions a un càrrec que només existirà una vegada que tots els països europeus ratifiquin el nou Tractat, que encara ha de passar un segon referèndum a Irlanda.

Actualitzat
No obstant això, Kinnock ha assegurat en una trobada amb la premsa a Estrasburg que Londres dóna suport a l'opció de Blair i ha deixat clar que el govern britànic ja ha parlat de l'assumpte amb l'exprimer ministre. Les declaracions de la secretària d'Estat, que considera que Blair seria ben rebut com a president permanent del Consell de la UE, suposen una declaració de les intencions de l'exlíder dels laboristes.

En principi, el primer president de la UE tindria un mandat de dos anys i mig, renovable per una vegada, per ser el rostre visible dels 27. A més del de Blair, han sonat per al càrrec altres noms com el de l'expresident espanyol Felipe González i el del primer ministre luxemburguès Jean-Claude Juncker.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut