Madrid

El PP ordena a les autonomies que governa que s'abstinguin en la votació del finançament

La direcció del Partit Popular ha ordenat als consellers d'Economia de les comunitats on governa que s'abstinguin en la votació del nou model de finançament, que ratificarà avui el Consell de Política Fiscal i Financera. El PP ha fixat d'aquesta manera una posició comuna, que no es va assolir en la reunió de dimarts convocada amb aquest objectiu. La direcció de la formació desafia així dirigents com Esperanza Aguirre, que hores abans han anunciat que votarien en contra de l'acord. El PP remarca que, malgrat l'abstenció, el partit rebutja el model acordat.

Actualitzat
El conseller d'Economia de Madrid, Antonio Beteta, ha anunciat quin seria el sentit del vot del PP pocs minuts abans que comencés la trobada del Consell de Política Fiscal i Financera. Beteta ha confirmat les "instruccions" de la direcció popular i ha desmentit que suposin una rectificació al que havia afirmat Esperanza Aguirre, perquè havia anunciat el vot en contra tret que la direcció del partit decidís una altra cosa. "Simplement, s'ha concretat el vot crític que ahir vam anunciar en la reunió de consellers com un vot comú: abstenció", ha afegit.

Beteta ha remarcat que el rebuig del PP al model pactat es manté intacte perquè "no està garantida per a cap de les regions la suficiència dinàmica" en els pròxims anys i, en el tema dels recursos addicionals per a competències pròpies, "no té lògica que un català rebi el doble que un madrileny" ni tampoc "hi ha garantia per la prestació de serveis públics". El PP també critica que "s'incorri en més dèficit".
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut