Barcelona

Nou edifici icona per a Barcelona

S'ha col·locat la primera pedra de la Torre Espiral, dissenyada per la iraquiana Zaha Hadid, que està cridada a ser el vaixell insígnia del futur campus interuniversitari del Besòs. L'obra, promoguda pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona amb la col·laboració dels ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià del Besòs, ocuparà uns 6.700 metres quadrats i comportarà una inversió de 65 milions d'euros. La Torre Espiral es convertirà en el punt de convergència i intersecció de l'àrea del Fòrum, el campus interuniversitari i el districte del 22@, de manera que té un paper important a l'hora de connectar les zones frontereres entre Barcelona i Sant Adrià.

Actualitzat
Amb oficines a les plantes superiors i espai per a dependències universitàries a mesura que es descendeix, la torre de l'arquitecta iraquiana, amb vistes al mar i amb llum natural, representarà el pont on conflueixen el món universitari, la investigació i les empreses. Previsiblement l'edifici estarà acabat el 2011.

Pel que fa al campus, es preveu que estarà operatiu al 2015. La UPC hi traslladarà l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB), així com l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB).

La construcció del campus s'emmarca en el procés de remodelació de la zona marítima de Barcelona, iniciat el 1992 amb els Jocs Olímpics, i continuat amb la celebració del Fòrum de les Cultures, el 2004, i amb la construcció del districte del 22@.
Anar al contingut