Barcelona

Un tram del carrer de Mallorca de Barcelona queda tallat per les obres de l'AVE

El carrer de Mallorca de Barcelona queda tallat a partir d'avui entre Castillejos i Sicília a causa de les obres de l'AVE. L'objectiu és construir un pou a l'altura del carrer Padilla per a la tuneladora que ha de perforar el subsòl entre les estacions de Sants i la Sagrera. També s'ha d'instal·lar una pantalla de protecció davant de la Sagrada Família. Mentre durin les obres, per aquest tram només podran circular els autobusos, els taxis, els veïns i els vehicles d'emergències. La resta de la circulació es desviarà pel carrer d'Aragó. Aquesta és una de les 310 obres que estan en marxa aquest estiu a Barcelona, entre les quals també hi ha les dels dos extrems de la línia 5 del metro.

Actualitzat
Els cartells grocs que indiquen obres inundaran Barcelona les setmanes vinents i, en molts casos, obligaran els ciutadans a buscar itineraris alternatius als habituals. 

Aquest estiu estaran en marxa més de 300 obres a la capital catalana. L'Ajuntament justifica tanta acumulació pel fet que a l'agost el trànsit de vehicles baixa un 20%, i el transport públic, un 40%.

L'obra que més afectació provocarà és la del túnel de l'AVE per davant de la Sagrada Família, que començarà avui  i que obligarà a tallar el carrer Mallorca entre Castillejos i Sicília, excepte pel servei d'autobús. El tall afectarà també els carrers perpendiculars i la resta de les línies de bus que passen per la zona.

Altres obres que no són de tanta transcendència però també limiten la mobilitat estaran situades a punts com la Diagonal o la plaça de Cerdà. El servei de metro també es veurà afectat per les obres aquest estiu: durant el mes d'agost diversos trams de les línies 5, 2 i 11 quedaran totalment tallats i se substituiran per serveis de bus.
Anar al contingut