Barcelona

Ciutadans veu amb bons ulls l'acord de finançament i espera que acabi amb el "victimisme"

Ciutadans-Partit per la Ciutadania se suma als partits que valoren positivament l'acord a què han arribat el govern català i espanyol sobre el finançament. C's fa una primera lectura positiva del model de finançament exposat per la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, perquè diu que coincideix amb els trets fonamentals de les seves propostes. Més enllà de les xifres, el partit fa també una lectura política del finançament i demana que s'acabi d'una vegada per totes amb el que qualifiquen de "victimisme nacionalista".

Actualitzat
Segons ha exposat Ciutadans en un comunicat, el nou model de finançament compleix en l'àmbit estatal amb el que el partit reclamava. Asseguren que "el nou model sembla garantir a tots els ciutadans d'Espanya que la prestació de serveis públics fonamentals comptarà amb un finançament per càpita igual en totes les comunitats autònomes". A més, valoren positivament que el model incorpori els conceptes d'autonomia financera i una coresponsabilitat fiscal com a elements claus del sistema.

Tot i aquests primers apunts, C's vol analitzar el model en profunditat per poder determinar el seu suport definitiu. El partit vol estar segur sobre què entén el govern espanyol per serveis públics fonamentals, ja que per a Ciutadans no s'entendria que s'excloguessin conceptes bàsics com el de la justícia.

Prou "victimisme"

Més enllà de les xifres, C's ha advertit que "el govern de Catalunya ha utilitzat sistemàticament el finançament per justificar la falta de recursos per a la prestació de serveis socials". Amb el nou model esperen que s'acabi aquesta actitud, ja que "el tripartit no tindrà excuses per no prestar uns serveis socials de qualitat i per gestionar els recursos en funció de les necessitats reals dels ciutadans". En aquest sentit, C's exigirà una "despesa responsable" dels nous recursos que no segueixi "alimentant polítiques identitàries al servei del nacionalisme".
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut