Madrid

El PP alerta que el nou finançament comportarà més crisi i més atur, i que és "un monument a la improvisació"

El portaveu d'economia del Partit Popular, Cristóbal Montoro, ha criticat el nou model de finançament dient que "és un monument a la improvisació", i que comportarà "un augment de la crisi i de l'atur". Montoro ha aparegut a la seu del PP de Madrid pocs minuts després de l'anunci d'Elena Salgado, la ministra d'Economia, d'augmentar fins als 11.000 milions d'euros l'aportació del govern al finançament autonòmic. Montoro ha dit que això és "clarament antisocial" perquè "impedeix a tots els espanyols poder accedir als serveis socials bàsics".

Actualitzat
El portaveu econòmic del PP ha acusat el govern espanyol de practicar un "obscurantisme inadmissible" i ha dit que l'executiu depèn de les necessitats polítiques dels components del tripartit de Catalunya. Montoro no ha volgut dir si les comunitats autònomes governades pel Partit Popular refusaran aquesta proposta de model de finançament, ja que "encara no hem calculat el que els toca".

Feijoo considera "lamentable" que ERC "arbitri" el nou model


El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijoo, ha qualificat avui de "lamentable" que el partit català Esquerra Republicana "arbitri entre el Govern i les comunitats" en l'elaboració del nou model de finançament autonòmic. "Els únics interlocutors són les comunitats autònomes, no els partits", ha dit. Per Feijóo, "els únics interlocutors que hauria de tenir el Govern són els presidents de les comunitats autònomes", i ha lamentat que "en aquest moment Esquerra Republicana es converteixi en l'àrbitre del finançament de tots".

Feijóo ha indicat que encara no ha rebut la documentació que es va comprometre a lliurar-li durant aquesta jornada la vicepresidenta segona del Govern i ministra d'Economia, Elena Salgado. El president gallec ha confirmat que ahir va conversar en un parell d'ocasions amb Salgado i ha apuntat que la seva intenció és acollir l'esborrany del nou model amb "cautela" per examinar les "propostes dels pròxims anys".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut