Barcelona

Destapen la façana de la catedral després de quatre anys d'obres de restauració

La façana de Barcelona ja torna a lluir. Aquest dissabte al matí s'ha retirat la bastida que subjectava la lona que des de feia 4 anys la cobria pels treballs de restauració que s'hi han realitzat. A partir d'ara, els treballs de millora que s'allargaran sis mesos més es concentraran en el cimbori i l'escultura de Santa Teresa. Aquesta fase de rehabilitació del temple que ha inclòs vitralls, retaules i il.il·luminació finalitzaran el 2010. El cost total dels treballs ha estat de 13 milions d'euros.

Actualitzat
Del cost total del projecte es finançarà amb els 3 milions d'euros que aportarà el Ministeri de Foment i les entrades de cinc euros que paguen els visitants, a més de les subvencions del govern català, l'Ajuntament de Barcelona i les donacions particulars.

La descoberta de la façana de la catedral ha estat molt ben rebuda pels veïns. La presidenta de l'Associació del Mercat Gòtic, Blanca Rossich, ho valora positivament perquè els turistes "quan veuen la lona no saben què hi ha, si la catedral o la Sagrada Família".

Anar al contingut