Barcelona

La nova Vueling s'estrena amb 263 vols i 40.000 passatgers

La nova Vueling, la companyia resultant de la fusió de Vueling i Clickair, ja vola. Ho ha fet quan passaven cinc minuts de mitjanit, amb tres avions que han sortit de Barcelona cap a Moscou, Palerm i Verona. Pel primer dia de feina, Vueling té previstos 263 vols en 71 rutes i més de 40.000 passatgers, dels quals el 70% sortiran des de l'aeroport del Prat.

Actualitzat
Vueling, amb seu a Barcelona, ofereix 160 vols en 26 rutes des de l'aeroport del Prat, mentre que els 103 restants tenen com a punt de partida Sevilla, Madrid, Màlaga, Eivissa, Bilbao i València.

La fusió de Vueling i Clickair implica el trasllat de les operacions de la nova companyia de la terminat T2C a la T2B Intermodal, concretament a l'espai que ocupaven els taulells de Spanair, abans que passés a operar a la nova T1.

La nova Vueling opera en codi compartit amb Iberia, de manera que els seus vols estan també disponibles en els canals de venda d'Iberia, tant en agències com a internet.

Si es tenen en compte els primers cinc mesos del 2009, aquesta companyia serà la primera aerolínia de l'aeroport del Prat, amb una quota de mercat del 25,7%, i un volum de passatgers de 2,64 milions.

Vueling està controlada, principalment, per Iberia amb el 45% del capital, seguida per Inversiones Hemisferio, de la família Lara, amb el 14,3%, i per Nefinsa, amb poc més del 4%. La resta de capital està controlat bàsicament per accionistes minoritaris.
Anar al contingut