El Prat de Llobregat

Set treballadors de l'aeroport del Prat, detinguts per tràfic de drogues dins les instal·lacions

Pujaven la cocaïna a l'avió, l'amagaven al lavabo o a la bodega i la feien sortir de l'aeroport amb camions d'escombraries. Aquesta seria la manera d'operar dels set treballadors de l'aeroport del Prat que la Guàrdia Civil ha detingut per la seva presumpta relació amb una organització que introduïa cocaïna des de l'Amèrica del Sud. La Guàrdia Civil va destapar aquest negoci il·legal després que membres del grup van intentar subornar un agent. L'operació ha acabat amb la detenció de sis persones més que no tenen relació amb l'aeroport.

Actualitzat
La Guàrdia Civil ha detingut tretze persones, set de les quals són treballadors de l'aeroport de Barcelona, en una operació en què s'ha desarticulat la xarxa més gran de narcotraficants que operava al Prat, descoberta després d'intentar comprar un agent perquè els ajudés a introduir cocaïna.

Els detinguts estaven contractats per empreses de serveis de terra, d'atenció al client i de neteja d'avions i es podien moure per l'aeroport amb llibertat. Els arrestats haurien aprofitat la seva feina per introduir la droga als avions i per fer-la sortir de les instal·lacions aeroportuàries amb els camions de les escombraries.

La droga arribava sempre de vols procedents d'Amèrica, especialment de Colòmbia, on els contactes de la xarxa amagaven la cocaïna als lavabos o la facturaven en un celler especial a nom dels membres de la tripulació, sense que aquests ho sabessin, i després comunicaven per correu electrònic a la xarxa barcelonina on l'havien ocultada.

La Guàrdia Civil va descobrir aquesta xarxa, la més gran desarticulada fins ara a l'aeroport de Barcelona, quan els seus integrants van intentar comprar un agent del servei duaner de l'institut armat, a qui van oferir al voltant de 10.000 euros per cada quilo de cocaïna que poguessin entrar gràcies a la seva col·laboració.

La Guàrdia Civil ha confiscat als detinguts una pistola de fogueig, 85.000 euros en joies, 12.000 euros en metàl·lic, 8 quilos de cocaïna i diversos equips informàtics. Els tretze detinguts són quatre espanyols, sis colombians, un mexicà, un xilè i un peruà.
Anar al contingut