Buenos Aires / Jönköping

Les escoles argentines suspenen les classes per l'expansió de la grip nova

L'expansió de la grip nova a l'Argentina, on s'han confirmat 60 morts a causa del virus, ha fet que el govern hagi optat per tancar les escoles i decretar altres mesures dràstiques. La suspensió de les classes és vigent des d'aquest dilluns i durant tot el juliol. Durant aquest període, els treballadors amb fills menors estaran exempts d'anar a treballar, per tenir-ne cura. En algunes províncies també s'han tancat sales de cinema i teatres i s'ha prohibit als joves l'accés als centres comercials, lloc de reunió per divertir-se i combatre el fred hivernal. Mentrestant, des de Suècia, la UE ha confirmat que la vacuna contra la grip nova no estarà disponible fins al desembre.

Actualitzat
El Ministeri de Sanitat argentí ha confirmat que hi ha 2.485 malalts de grip nova al país, encara que el ministre del ram, Juan Manzur, va admetre divendres que el nombre de contagiats podria arribar als 100.000. El govern ha demanat a la ciutadania "responsabilitat individual i que canviï alguns hàbits" per frenar la propagació del virus, com ara "que  embarassades, trasplantats, pacients immunodeprimits o persones amb el VIH s'abstinguin d'anar a treballar". I el missatge ha fet que moltes farmàcies hagin exhaurit l'alcohol i els productes per higienitzar la llar.

A Europa, des de la població sueca de Jönköping, l'OMS i l'Agència Europea del Medicament han informat que la vacuna contra la grip nova no estarà disponible a la Unió Europea fins al desembre. Els experts treballen amb la previsió que la vacuna estigui llesta a l'octubre, però no se'n podrà autoritzar la distribució fins al desembre, quan s'hagin dut a terme els estudis sobre els grups de risc.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut