Barcelona

El govern canviarà el procés per accedir a una plaça a l'administració pública

La Generalitat està treballant en l'avantprojecte de llei d'ocupació pública, que introduirà un seguit de modificacions per accedir a una feina a l'administració pública. Una de les novetats més destacades és que aprovar les oposicions no garantirà de manera immediata la plaça fixa. En totes les categories, caldrà passar un període de prova que, en els cossos tècnics i de gestió, serà de fins a tres mesos. El govern té la intenció d'aprovar aquests canvis a finals de juliol o, com a molt tard, a principis de setembre.

Actualitzat
L'executiu català també vol facilitar la mobilitat dels funcionaris entre administracions. Per això, es reservarà un 15% de les places perquè els treballadors de la Generalitat, els ajuntaments i les universitats públiques es moguin entre aquestes tres administracions.

El Departament de Governació també estudia fer una prova a tots aquells que vulguin fer un interinatge. Fins ara es poden contractar directament des del carrer presentant un currículum, i així es pot garantir la màxima transparència en l'elecció dels aspirants i evitar contractacions a dit.

El motiu d'aquest avantprojecte de llei d'ocupació pública és que l'actual procés d'elecció del funcionariat no compleix els principis d'igualtat d'oportunitats, de mèrits i de més capacitat. En aquest sentit, i de cara a modernitzar l'administració, el domini de les noves tecnologies tindrà cada cop més pes i serà més important.

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha assegurat que amb aquests canvis "dibuixem una administració moderna" que serà la primera empresa del país i que aspira a tenir els millors professionals treballant-hi.
Anar al contingut