Motociclisme

Dani Pedrosa dóna la sorpresa i guanya el Gran Premi dels EUA per davant de Rossi, Lorenzo i Stoner

Alguns s'havien oblidat d'ell, però Dani Pedrosa ha demostrat que encara és un pilot a tenir en compte en el Mundial de MotoGP. Un any després, el pilot de Castellar del Vallès ha tornat al lloc més alt del podi en un Gran Premi de la categoria reina en imposar-se amb autoritat a Laguna Seca. El català ha sortit com un llampec, de la manera que només ell sap fer, i ha passat a comandar la carrera. De mica en mica ha anat obrint forat i ningú ha pogut seguir-lo. Rossi aquest cop s'ho ha hagut de mirar des de la distància i ha acabat segon, amb Lorenzo tercer i Stoner quart.

Actualitzat
No entrava en les travesses perquè les caigudes i el seu irregular inici de campionat l'han relegat en un segon pla, però Dani Pedrosa continua sent un dels pilots més grans de MotoGP.

Aquest diumenge ho ha demostrat guanyant el Gran Premi dels EUA contra tot pronòstic, contra tots els favorits, per davant dels líders del Mundial. Pedrosa, que no guanyava a la categoria reina des del juny de l'any passat, a Montmeló, ha protagonitzat una cursa perfecta.

El de Castellar del Vallès ha passat la mà per la cara a tots els rivals en una sortida estratosfèrica. De la quarta plaça, Pedrosa s'ha situat primer ja abans d'arribar al primer revolt i ha començat a tirar, seguit de Stoner, Rossi, Elías, Dovizioso i Lorenzo.

De mica en mica, el pilot d'Honda ha anat clavant els temps a un ritme que ningú ha pogut seguir i ha anat agafant avantatge. Pedrosa ha fet una cursa perfecta i només una última volta dolenta ha permès Rossi retallar-li distàncies i estar a punt de disputar-li la victòria final. Malauradament per a l'italià, això no ha estat possible i Pedrosa ha aconseguit sumar el seu setè triomf en MotoGP.

Al seu darrere, Valentino, que havia deixat enrere Stoner en els primers girs, ha rodat pràcticament en solitari, només seguit de Jorge Lorenzo. El mallorquí ha anat remuntant després d'una mala sortida -Dovizioso ha caigut poc després i Elías ha acabat sisè, precedit de Hayden- fins a caçar el seu company a Yamaha.

A quatre voltes per al final Lorenzo ha intentat l'avançament, però ha estat a punt de caure i, potser recordant les dues caigudes de la qualificació, ha afluixat el ritme fins a creuar la línia de meta en tercera posició. L'italià ho ha donat tot per atrapar Pedrosa. Si la cursa hagués durat una volta més ho hauria aconseguit, ja que en l'últim gir Pedrosa ha perdut incomprensiblement tot l'avantatge que tenia i a punt ha estat de veure com Rossi el superava. El Doctor, però, s'ha hagut de conformar amb la segona plaça.



Anar al contingut