Barcelona

Trànsit recomana als conductors canviar els itineraris i els horaris o buscar vies alternatives pel Tour

Davant l'impacte viari dels talls pel Tour de França, el Servei Català de Trànsit fa una crida als ciutadans perquè modifiquin l'horari dels seus desplaçaments per carretera, canviïn l'itinerari o busquin solucions alternatives, com el tren. Dijous i divendres dues etapes del Tour de França recorreran diverses carreteres catalanes i provocaran afectacions del trànsit, amb talls de vies i restriccions. L'etapa de dijous va de Girona a Barcelona, i la de divendres, de Barcelona a Andorra.

Actualitzat


El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, recomana que els conductors s'informin, amb antelació, de les carreteres que es tallaran i dels horaris.

Moya recomana que els conductors busquin solucions alternatives a la ruta i, si és possible, evitin circular a les hores que coincideixin amb els talls de carreteres.

L'operació comportarà la mobilització d'uns 170 agents dels Mossos d'Esquadra, amb el suport de dos helicòpters, que gestionaran la mobilitat de les etapes, i que rebran el suport d'uns 450 agents més que s'encarregaran de la seguretat estàtica i urbana.

El Tour de França arribarà dijous a Catalunya. La primera etapa, que va de Girona a Barcelona, passarà per la Costa Brava, el Maresme, el Vallès Oriental i Occidental i la ciutat de Barcelona. Dijous els talls començaran a dos quarts d'onze del matí i s'allargaran fins a les cinc de la tarda.  

Carreteres tallades dijous

Entre les 10.30 i les 13.45 hores, no es podrà circular per la C-65 entre Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Sant Feliu de Guíxols.

Entre les 10.20 i les 14.45 hores, la circulació estarà tallada a la GI-682 entre Sant Feliu de Guíxols, Tossa, Lloret, Blanes i Palafolls.

Entre les 12.30 i les 16.00 hores estaran tallades la N-II entre Palafolls, Malgrat de Mar, Calella, Canet, Arenys de Mar i Caldes d'Estrac; la BV-5031 entre Caldes d'Estrac i Arenys de Munt, i la C-61, entre Arenys de Munt i Sant Celoni.

Es tallarà el trànsit entre les 13.30 i les 17.00 hores a: la C-35, de Sant Celoni a Cardedeu; la C-251, de Cardedeu a Granollers; la BP-5002, de Granollers a Montornès del Vallès i Martorelles; la BV-5001, de Martorelles a Santa Coloma de Gramenet i Badalona, i la B-500, entre Badalona i Barcelona.

A banda dels talls d'aquestes vies, les restriccions de trànsit també poden afectar carreteres adjacents a la ruta com la C-35 en diversos trams de Girona i el Vallès.



Carreteres tallades divendres

Divendres, l'etapa del Tour de França sortirà de Barcelona i es dirigirà cap a Andorra. En aquest cas, també hi haurà diverses vies que quedaran tallades al trànsit:

Entre les 9.15 i les 12.15 hores, es tallarà el trànsit a la BP-1417 entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès i la BP-1503 entre Sant Cugat, Rubí i Terrassa.

Entre les 10.00 i les 14.00 hores, no es podrà circular a la C-59, entre Terrassa, Sant Vicenç de Castellet i Manresa i la C-55 entre Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Callús, Súria i Cardona.

Entre les 11.30 i les 16.00 hores, les carreteres tallades seran la C-58 entre Cardona, Clariana de Cardener i Solsona, i la LV-4011 entre Solsona, Cambrils, Coll de Nargó i Organyà.

Entre les 13.15 i les 16.20, estarà prohibida la circulació a la C-14 d'Organyà al Pla de Sant Tirs; la N-250, del Pla de Sant Tirs a la Seu d'Urgell, i la N-145, de la Seu d'Urgell a Andorra, on acabarà l'etapa.




Afectacions a la ciutat de Barcelona

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut