Lisboa

El ministre d'Economia portuguès dimiteix penedit d'acusar de "banyut" el diputat comunista

El ministre d'Economia de Portugal, Manuel Pinho, ha dimitit després d'acusar de "banyut" el parlamentari del Partit Comunista Bernardino Soares. Durant el Debat de Política General l'exministre va fer el gest de les banyes amb les mans al diputat comunista perquè, segons diu, es va sentir ofès quan el parlamentari opositor va atacar la seva gestió en l'assumpte de la mina de zinc d'Aljustrel, al sud de Portugal. Pinho ha confessat estar "penedit" pel seu gest.

Actualitzat
Pel president portuguès, José Sócrates, aquests gestos són inadmissibles i no hi ha res que els justifiqui. "No hauria d'haver passat. El ministre és conscient que això afecta la imatge del govern", ha afirmat.

Sócrates ha demanat al ministre de Finances, Fernando Teixeira dos Santos, que es faci càrrec de la cartera d'Economia fins a les eleccions generals del 27 de setembre.

La resta de partits de l'oposició portuguesa han atacat el govern per l'incident. Pel líder socialdemòcrata, Paulo Rangel, els fets demostren que l'executiu "ha perdut la seva direcció, és totalment incapaç de gestionar la crisi i s'ha desgastat".
Anar al contingut