Londres

El Regne Unit tem arribar a 100.000 casos diaris de grip nova a l'agost

Els casos de grip nova al Regne Unit podrien arribar a 100.000 diaris a finals del mes d'agost, segons les estimacions amb què treballa el govern. El Ministeri de Sanitat britànic ha explicat que aquest càlcul obeeix a què cada dia se n'estan detectant centenars al país i que les xifres es dupliquen cada setmana. El ritme d'infecció mostra que el virus està fora de control, però el Ministeri de Salut britànic insisteix que no per això és més potent. La malaltia ja ha causat 4 víctimes mortals al país, l'última aquest divendres mateix, i se n'han diagnosticat més de 7.400 casos.

Actualitzat
Londres dóna per descontrolada l'epidèmia de grip nova al país. Cada dia se'n detecten més casos i, per això, el Ministeri de Sanitat britànic ha anunciat que a partir d'ara ja no faran més proves als laboratoris per comprovar si es tracta de la grip A, i es canviarà l'estratègia de medicació.

Les noves mesures han estat dissenyades per evitar un col·lapse del sistema sanitari. Mentrestant, el govern britànic ha insistit que tenen prou medicaments per als pacients, però ja no es donarà tractament preventiu a la gent que els envolta.

A més, el govern britànic ha demanat que ningú més vagi al consultori quan tingui símptomes que podrien ser de la grip nova i que quan es tinguin sospites truquin al metge per telèfon.

Un altre dels consells que ha donat a la població és que evitin comprar medicaments per internet dels quals desconeguin la procedència, i evitar el contagi deliberat ja que s'ha escampat la creença que passar una grip feble a l'estiu pot immunitzar la persona de cara a l'hivern.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut