Andratx

Andratx acomiada el seu escriptor més universal amb una cerimònia laica i tres dies de dol

L'escriptor Baltasar Porcel ha estat acomiadat al seu municipi natal d'Andratx amb un funeral de caràcter civil i laic. L'acte s'ha fet al castell de Son Mas, on s'han llegit textos i cançons que el mateix autor va escollir per a l'ocasió. A l'acte hi ha assistit unes 300 persones, entre les quals hi havia tota la classe política balear i una delegació de la Generalitat, encapçalada pel conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras.

Actualitzat
L'homenatge civil a Baltasar Porcel l'ha obert l'alcaldessa d'Andratx, Isabel Alemany, amb unes paraules que han precedit el "Cant de la Sibil·la", una cançó tradicional mallorquina pròpia del Nadal.

Els encarregats de llegir fragments de l'obra de Porcel han estat, entre altres, la vídua, el seu fill i filla i el periodista Sergi Vila-Sanjuán. L'escriptor Sebastià Alzamora ha llegit un fragment de "Les primaveres i les tardors", de Porcel.

L'Ajuntament d'Andratx ja havia homenatjat a Porcel en un ple extraordinari, i durant els tres dies de dol s'han organitzat actes culturals diversos per recordar l'escriptor i la seva obra, relacionada íntimament amb Mallorca, Catalunya i tota la Mediterrània.

Aquest divendres va desfilar davant del fèretre el president de la Generalitat, José Montilla, que va voler donar el condol als familiars de l'escriptor. També va visitar la capella ardent l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, acompanyat del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. En total, fins a un miler de persones han passat aquest divendres pel Palau Moja de Barcelona per acomiadar-se del narrador.

Com a reconeixement, el Consell de Direcció de l'Institut Ramon Llull ha designat amb el nom de l'escriptor mallorquí unes beques per a traductors d'obra en català a llengües estrangeres.

La Generalitat ha anunciat un homenatge a l'escriptor per a després de l'estiu, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha declarat que se li dedicarà un carrer de la ciutat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut