Tarragona

Foment obre un expedient sancionador a una plataforma de Tarragona per vessar cru al mar

El Ministeri de Foment ha obert un expedient sancionador a l'empresa Pride North America perquè una de les seves plataformes de prospecció a la costa de Tarragona va vessar cru al mar en dues ocasions i ho va amagar. La plataforma està retinguda a 30 quilòmetres de la costa a l'espera que pagui 2.700.000 euros de fiança. Els vessaments s'haurien produït els dies 15 de maig i 23 de juny i l'empresa els hauria amagat. A banda d'això i segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, la plataforma tampoc va informar de les seves activitats al registre oficial de la marina mercant.

Actualitzat
La Capitania Marítima de Tarragona està retenint la plataforma mar endins fins que els propietaris facin efectiva la fiança de 2.700.000 euros per afrontar la possible sanció que se'ls pugui imposar per totes aquestes irregularitats.

La companyia sancionada, Pride North America, és la que en aquests últims dies ha confirmat que es podrà tornar a extreure cru de qualitat dels dos antics pous petrolífers de les Terres de l'Ebre, uns pous que es van descartar fa aproximadament 15 anys.

La subdelegació del govern central a Tarragona ha desvinculat els dos vessaments de cru de la taca d'hidrocarbur que el cap de setmana passat va aparèixer a la costa de Tarragona.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut