Barcelona

El Parlament debatrà una iniciativa popular que vol abolir les corrides de toros

La plataforma antitaurina Prou ha entregat al Parlament de Catalunya les firmes que faran possible la iniciativa legislativa popular contrària a les corrides de toros. Els impulsors, amb un aval de 180.000 firmes, argumenten criteris més naturalistes que culturals per demanar la fi d'aquesta pràctica "que no forma part de la cultura catalana", asseguren. Els partits catalans encara estan dividits sobre aquesta qüestió.

Actualitzat
La Iniciativa Legislativa Popular per l'Abolició de la Tauromàquia ha entregat aquest dijous les 180.000 firmes -tres vegades més de les necessàries per iniciar el tràmit legal- amb l'objectiu que el debat sobre la fi de la tauromàquia a Catalunya sigui debatuda i votada al Parlament.

La plataforma Prou critica que els polítics catalans "no prenen en consideració el que el 80% dels catalans demanen", i per això van decidir iniciar aquest procés per forçar els diputats a posicionar-se públicament en una votació parlamentària.

ERC i ICV hi votaran a favor, el PP en contra, i els grups amb més representació a la cambra, PSC i CiU, no han decidit una posició unànime i es plantegen donar llibertat de vot als seus diputats.

El portaveu de la plataforma, Leonardo Anselmi, ha volgut deixar clar que la iniciativa "no és cap atemptat contra res que es pugui considerar espanyol". D'altra banda, el representant de Prou recorda que Barcelona "va ser la ciutat més taurina, amb tres places de primer nivell", i que "no va quallar perquè no forma part de la cultura catalana".

Anar al contingut