París

L'única supervivent de l'A-310 va estar 12 hores al mar agafada a un tros del fusellatge tot i no saber nedar

L'única supervivent de l'accident d'un Airbus a les illes Comores ja ha arribat aquest matí a París, on l'han ingressat en un hospital. Bahia Bakari, una noia marsellesa de 14 anys, s'ha retrobat amb el seu pare després de sobreviure dotze hores a l'oceà Índic en plena nit agafada a un tros del fusellatge, tot i que no sabia nedar i tenia una clavícula fracturada. Els equips de rescat la van trobar amb símptomes d'hipotèrmia i només unes quantes ferides lleus. El seu viatge de retorn coincideix amb els funerals per les víctimes franceses, mentre continuen les feines per trobar els cossos de les víctimes a l'oceà Índic.

Actualitzat
Bahia Bakari ha arribat a l'aeroport Le Bourget, a prop de París, enmig de forta expectació; allà l'esperaven el seu pare i d'altres familiars. La noia, de 14 anys, ha vingut en el mateix avió que el secretari d'Estat francès de la Cooperació Allan Joiandé, que havia anat a les Comores per seguir les feines de rescat.

Molt emocionat, el pare de la nena ha dit que ha parlat amb ella, que està content perquè evoluciona bé, tot i que ha evitat de comentar-li la tragèdia, perquè és d'hora per parlar-li de tot el que ha passat. La nena encara no sap que la seva mare va morir en l'accident. "No puc mostrar-li com estic exactament, però és molt fort. D'una banda estic bé, veig la meva filla i sóc feliç, però la mare no hi és. No sé com dir-ho", ha declarat davant dels mitjans de comunicació.

Baya Bakari va sobreviure miraculosament a l'accident de l'Airbus 310-300 aguantant-se durant hores a un tros del fusellatge de l'avió tot i no saber nedar i estar ferida amb una fractura a la clavícula. La noia va explicar per telèfon al seu pare la seva experiència. "No va sentir res i es va trobar a l'aigua. Va sentir gent parlar al seu voltant però no veia ningú a la nit. Després es va agafar a alguna cosa", va relatar Kassir Baraki.

Mentrestant, a París aquest dijous es fa una cerimònia interreligiosa en record de les víctimes de l'accident en una mesquita de la capital francesa on es preveu que assisteixi el president francès Nicolas Sarkozy.
Anar al contingut