Barcelona

Montilla i Mas es reuneixen per escenificar l'acord que ha permès aprovar la LEC

El president de la Generalitat, José Montilla, i el líder de Convergència i Unió, Artur Mas, s'han reunit aquest dimecres al matí al Palau de la Generalitat per escenificar l'acord al qual han arribat el PSC i la federació nacionalista per tirar endavant la llei d'educació de Catalunya, la LEC. Aquesta trobada, que ha tingut lloc unes hores abans que el ple del Parlament voti i aprovi el text, ha estat una mostra de la importància de la llei, que consideren "de país" i de "màxima rellevància". La LEC ha dividit el govern d'entesa, ja que té el suport d'ERC però no d'ICV.

Actualitzat
La reunió entre José Montilla i Artur Mas i la fotografia de la seva encaixada de mans vol mostrar gràficament el suport i l'ampli consens que ha aconseguit la llei d'educació de Catalunya, una part de la qual compta amb el vot afirmatiu del 90% dels diputats del Parlament i amb l'única oposició de PP i Ciutadans. Malgrat això, Iniciativa, un dels socis del govern d'entesa, s'oposa a alguns dels articles.

Els dos líders polítics s'han trobat passat un quart de deu del matí al Palau de la Generalitat, i durant una hora Montilla i Mas han repassat el procés de discussió i aprovació de la llei d'educació, que sense el consens assolit no hauria arribat al Parlament. Al final de la trobada hi ha hagut una breu conversa sobre la situació de crisi econòmica.

Importància del pacte

L'acord assolit per les diverses formacions polítiques garanteix la preservació de la llei tot i la possible alternança de governs, segons fonts de Presidència. Convergència i Unió destaca la capacitat de pacte del principal partit de l'oposició i de saber prioritzar el consens en una de les lleis més importants de la legislatura per sobre de les disputes partidistes.

L'última reunió entre Mas i Montilla va tenir lloc el 21 d'octubre passat també al Palau de la Generalitat. Va ser per la signatura del Pacte Nacional per a la Investigació i la Innovació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut