Barcelona

L'onada de calor s'allarga fins dissabte amb temperatures que poden arribar als 38 graus

Les altes temperatures que ens porta la massa d'aire africà s'allargaran fins dissabte, un dia més del que s'havia previst en un principi. Alguns indicadors preveuen que aquest divendres es podran superar el 38 graus a Lleida, els 36,5 a Girona i els 33 a Barcelona i Tarragona. A les comarques de l'interior, els termòmetres no baixaran dels 35, tot i que risc de ruixats anirà en augment cap al nord de Catalunya i, en cas de caure, faran baixar força les temperatures. El Departament de Salut, tenint en compte les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, també ha allargat l'alerta un dia més.

Actualitzat
Les temperatures aquest dimecres han continuat sent elevades. És el cas, per exemple, de Lleida on s'han registrat 38 graus de temperatura i Vinebre que ha arribat als 39. La bombolla d'aire càlid es mantindrà, farà calor i xafogor, però també es preveuen ruixats com els que han caigut aquest dimecres en alguns punts del Pirineu de Lleida i al Port de Tortosa-Beseit.

Continua l'alerta

El Departament de Salut ha decidit allargar un dia més la segona fase del pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la salut (POCS). Això significa que continuen en marxa els plans d'actuació específics en cada centre sanitari, centres d'internament i residències geriàtriques.

Per evitar els efectes de la calor, les autoritats sanitàries recomanen no sortir durant les hores de més calor, buscar ombres, portar roba fresca i de colors clars i beure molta aigua.

Des del Departament de Treball es recomana a les empreses i als treballadors que fan la seva feina en ambients calorosos que prenguin mesures de protecció.

Risc d'incendis

El Servei de Prevenció d'Incendis de la Generalitat considera que aquest dimecres s'ha viscut el primer episodi greu de perill d'incendis de l'estiu, sobretot a les comarques interior de Catalunya. Malgrat això, no preveu uns mesos d'especial risc de focs forestals.


Consulta el temps
Anar al contingut