Barcelona

Més de 2.000 persones es manifesten a Barcelona per reclamar una regulació dels transgènics

Una marxa contra els transgènics sota el lema "Democràcia, salut i bons aliments" ha aplegat aquest diumenge més de 2.000 persones pels carrers de Barcelona. La plataforma "Som lo que sembrem" ha organitzat aquesta manifestació per reclamar que el Parlament accepti la iniciativa legislativa popular sobre transgènics que van demanar 105.000 ciutadans.

Actualitzat
Els manifestants, uns 2.000 segons la Guàrdia Urbana, i 4.000 segons la plataforma organitzadora, han marxat pels carrers de la capital catalana des de la plaça de Catalunya fins al palau del Parlament, al parc de la Ciutadella, per rebutjar la importació, producció i consum d'aliments transgènics.

L'acte reivindicatiu també reclamava que s'accepti a tràmit la proposició de llei sobre els transgènics -que van signar 105.000 persones- i rebutjava l'actitud de PSC, PPC i CiU. "Som lo que sembrem" demana a les tres formacions polítiques que retirin les esmenes a la totalitat sobre aquesta iniciativa popular per regular el conreu d'aquests productes agrícoles.

La manifestació comptava amb el suport de diverses entitats, com Greenpeace, Unió de Pagesos i Veterinaris sense Fronteres, i ha estat encapçalada per Santi Santamaria. El cuiner ha llegit un manifest dels professionals de la gastronomia, la salut i l'alimentació en què advocava per un nou model agroalimentari basat en les produccions locals de caràcter ecològic i artesà. Santamaria també ha afirmat que la retirada de l'esmena a la totalitat seria un "senyal de salut democràtica".

Anar al contingut