Tegucigalpa

Els colpistes d'Hondures afronten una jornada de vaga general

La Comunitat Internacional aïlla els colpistes d'Hondures, que avui afronten la primera jornada de vaga general de protesta. El nou president, Roberto Micheletti, ha obtingut l'aval del parlament i ha decretat el toc de queda. El destituït Manuel Zelaya deslegitima el procés i adverteix que tornarà.

Actualitzat
Malgrat la rapidesa amb què ha succeït tot, sembla que res s'ha deixat a l'atzar. Roberto Micheletti assumia la presidència d'Hondures poques hores després que els militars van detinir i expulsar del país Manuel Zelaya. Tot plegat just el dia del referèndum que havia convocat Zelaya per, segons els opositors, modificar la Constitució per perpetuar-se en el poder.

Una de les primeres mesures que ha pres Micheletti és decretar un toc de queda de 48 hores. Seguidors de Zelaya, elegit democràticament en els comicis del 2005, van sortir als carrers de les principals ciutats del país. Sindicats de diferents col·lectius socials i laborals han cridat, per avui, a fer vaga general.

Mentrestant, Manuel Zelaya rebia a Costa Rica primer i a Nicaragua després el suport polític que se li nega al seu país. San José de Costa Rica era la destinació que li havien assignat els militars -200, segons ell- que el van treure de casa seva.

La comunitat internacional, inclosos els Estats Units, ha condemnat el cop militar a Hondures. Veneçuela, Cuba i Nicaragua i la resta de països membres de l'ALBA, l'Aliança Bolivariana per a les Amèriques, han deixat clar que Zelaya és l'únic president d'Hondures.

Aquest vespre es reuneix l'Assemblea General de l'ONU per abordar la crisi en un dels països més pobres de l'Amèrica Llatina.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut