Teheran

El Consell de Guardians iranià nega que hi hagués frau en les eleccions presidencials

No hi va haver tupinada en les eleccions presidencials de l'Iran. Així ho afirma el Consell de Guardians. Aquest organisme nega categòricament que hi hagués frau electoral el 12 de juny, dia en què el conservador Mahmud Ahmadinejad va sortir reelegit com a president. El portaveu de l'organisme que ha de validar l'escrutini ha rebutjat les acusacions formulades pels candidats opositors i assegura que els comicis han estat els més nets de tots. Curiosament, aquesta institució va admetre aquesta setmana que hi havia hagut irregularitats en una cinquantena de districtes, l'equivalent a uns tres milions de vots.

Actualitzat
A l'espera de les dades definitives, Ahmadinejad es va imposar amb una diferència d'uns 16 milions de vots per sobre del líder opositor, Mir Hussein Moussavi.

Des de l'endemà de la consulta, els reformistes es manifesten gairebé cada dia al carrer contra uns resultats que consideren fraudulents, en el desafiament intern més important que ha afrontat mai el règim. Això ha desencadenat una repressió amb -com a mínim- una vintena de morts, centenars de detinguts i un increment de les restriccions a la premsa.

Les paraules del portaveu del Consell de Guardians coincideixen amb la reaparició del líder opositor, Mir Hussein Moussavi, que ha alertat des d'un lloc desconegut que el govern iranià està augmentant la repressió.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut