Madrid

Salgado promet "austeritat" en la despesa pública i una política fiscal "exigent"

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha promès "austeritat" en la despesa pública i una política fiscal "exigent" perquè l'economia es recuperi. La també ministra d'Economia planteja al Congrés el límit de despesa de l'Estat per l'any que ve que, previsiblement, s'aprovarà amb els vots dels socialistes i de Coalició Canària. CiU, IU-ICV i BNG ja han anunciat que s'abstindran i el PP, ERC i UPyD hi votaran en contra.

Actualitzat
La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha defensat al Congrés el sostre de la despesa pública pel 2010, que és l'eina bàsica per començar a elaborar els pressupostos de l'any que ve. Salgado ha promès austeritat en la gestió de la despesa pública, tret de les partides de despesa social i productiva de cara a un any "especialment difícil" com el 2010.

La ministra d'Economia ha assegurat que el govern espanyol continuarà fent una política fiscal exigent orientada a consolidar la recuperació econòmica i la sostenibilitat pressupostària. Segons Salgado, l'austeritat serà "clau" en aquesta política fiscal perquè permetrà recuperar "gradualment" el camí de l'equilibri pressupostari a mitjà termini, reconduir les finances públiques cap al sanejament estructural i reforçar els efectes positius derivats de l'entorn d'una "progressiva acceleració" de l'activitat econòmica.

Elena Salgado ha recordat que el límit de despesa que proposa l'executiu central pels pressupostos de l'any que ve, de 182.439 milions d'euros, suposarà una reducció del 4% amb relació a la despesa del 2009.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut