Washington

Obama insta el règim dels aiatol·làs a governar per consens i no per força

El president dels Estats Units ha negat les acusacions d'ingerències d'Occident en les manifestacions contra les eleccions a l'Iran. Obama ho ha dit en la seva quarta roda de premsa a la Casa Blanca des que és president dels Estats Units. Obama també ha volgut deixar clar que és fals que des del seu país hi hagi qualsevol tipus d'intervenció contra el govern de Mahmud Ahmadinejad.

Actualitzat
En el seu discurs, el mandatari nord-americà també ha condemnat la violència contra els civils que es queixen d'irregularitats en els comicis presidencials, que han donat la victòria a l'ultraconservador Mahmud Ahmadinejad. En un to contundent, Obama ha advertit al govern iranià que, si volen el respecte d'Occident, se l'han de guanyar respectant les opinions dels seus ciutadans.

Es tensa la corda entre Londres i Teheran


El Ministeri d'Afers Exteriors iranià ha confirmat l'expulsió de dos diplomàtics britànics a qui acusa d'interferir en els afers interns del país després de les eleccions presidencials del 12 de juny passat. Uns comicis que l'oposició ha denunciat que són fraudulents.

En una decisió recíproca, el primer ministre britànic, Gordon Brown, ha anunciat l'expulsió de Londres de dos diplomàtics iranians.

Tot plegat, després que les relacions entre Londres i Teheran s'hagin deteriorat en l'última setmana, després que l'Iran va acusar el Regne Unit d'estar al darrere de les protestes contra el frau electoral.
Anar al contingut