Belfast

Uns cent romanesos marxen d'Irlanda del Nord pels atacs racistes

El govern nord-irlandès ha qualificat de vergonyós i imperdonable l'últim atac, el d'aquesta nit passada, contra l'església de Belfast on s'havien refugiat els immigrants des que van haver de fugir de les seves cases. La majoria dels romanesos que van ser atacats fa pocs dies a Irlanda del Nord han dit que ja en tenen prou i que tornen a casa. Aquesta nit passada l'església protestant al sud de Belfast, que en va acollir uns quants, ha estat apedregada.

Actualitzat
La ministra per al Desenvolupament Social d'Irlanda del Nord, Margaret Ritchie, ha confirmat que un centenar de romanesos han decidit abandonar les seves cases a Belfast i tornar al seu país. Després de ser víctimes d'atacs racistes durant setmanes, les famílies han dit que ja n'han tingut prou i han decidit tornar a casa. Les autoritats els han finançat el viatge. Només 14 romanesos han decidit quedar-se a Belfast.

Tres detinguts

La policia ja ha detingut tres joves de 20 anys, acusats d'intimidació racista, però tot i així l'església, que va oferir refugi provisional a les famílies, ha patit desperfectes durant la matinada d'aquest dimarts, principalment portes i finestrals trencats a pedregades.

La ministra Rithcie ha dit que "la situació és trista", però que la majoria dels nord-irlandesos han acollit i ajudat els immigrants.
Anar al contingut