Barcelona

Tres de cada quatre internautes pertanyen almenys a una xarxa social, segons un estudi

Una anàlisi sobre el consum de continguts audiovisuals per internet revela que tres de cada quatre internautes pertany almenys a una xarxa social i que el 70% es descarrega de manera freqüent continguts audiovisuals. L'estudi s'ha basat en més de 1.200 enquestes i també reflecteix que el consum de televisió a través del telèfon mòbil s'incrementa de manera progressiva.

Actualitzat
Descarregar-se cançons o pel·lícules és una pràctica habitual a internet. Set de cada deu usuaris de la xarxa reconeixen que ho fan amb freqüència, segons un estudi realitzat per The Cocktail Analysis. Els continguts que més es busquen són sèries americanes com ara "Perdidos", "House", "Prison Break" o "Heroes", i també cançons i pel·lícules.

Però les descàrregues no són les úniques opcions que tenen un gran nombre d'adeptes a la xarxa, ja que cada cop és més gran l'èxit de les xarxes socials. Segons l'estudi, tres de cada quatre internautes pertanyen almenys a una xarxa social, on també pengen, veuen i comenten continguts audiovisuals.

Pel que fa al telèfon mòbil, les dades mostren que un 66% dels enquestats té telefòn 3G, que permet veure la televisió per mòbil. D'aquests, un 24% n'ha vist en alguna ocasió continguts al terminal. Aquesta opció, tot i que s'incrementa, és encara menys popular que les descàrregues als ordinadors. Els enquestats ho atribueixen a l'alt preu i a qüestions del terminal com ara el fet que la pantalla sigui massa petita.
Anar al contingut