Usurbil

Detinguts a Usurbil tres presumptes membres "legals" d'ETA i confiscats 70 quilos d'explosius

La policia ha detingut a Usurbil, a Guipúscoa, tres persones que podrien formar part d'un grup de "legals", és a dir, membres no fitxats, d'ETA. L'operació policial està dirigida pel jutge Garzón, que s'ha desplaçat fins a Sant Sebastià per coordinar-la. Els tres detinguts estarien vinculats a diversos atemptats comesos contra les obres i empreses de construcció del tren d'alta velocitat a Euskadi. La policia també ha fet diversos escorcolls, en un dels quals ha localitzat 70 quilos d'explosius.

Actualitzat
L'operació policial d'aquesta matinada ha començat amb la detenció de dues persones a Usurbil. Segons fonts de la lluita antiterrorista, es tracta d'un home i una dona que serien parella i que podrien formar part d'un comando de "legals", etarres no fitxats per les forces de seguretat.

Hores després, els agents han detingut una tercera persona. L'operatiu, que dirigeix el jutge Garzón, continua obert, i té lloc al polígon industrial d'Ualdea, que està acordonat per les forces de seguretat de l'Estat.

La Policia Nacional també ha fet almenys tres registres i ha confiscat 70 quilos d'explosius. De fet, se sospita que els detinguts amagaven els explosius en un pis que feien servir com a magatzem i des d'on els distribuïen a diversos comandos.

A més, la policia creu que el grup podria tenir relació amb Jurdan Martitegi, que va ser cap de l'aparell militar d'ETA. Martitegi va ser detingut a l'abril al sud de França.

Els detinguts haurien participat en diferents atemptats contra les obres i empreses del tren d'alta velocitat, l'anomenada Y grega basca.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut