Barcelona

El cantant dels U2 descobreix els secrets de la nova gira mundial en una entrevista exclusiva a TV3

L'escenari que els U2 han creat per a la seva gira "360º" l'han batejat com "L'Urpa". El seu muntatge va començar fa unes quantes setmanes al Camp Nou, on d'aquí a nou dies la banda irlandesa començarà la seva gira mundial. En una entrevista exclusiva concedida a TV3, dos dels membres del grup han mostrat per primera vegada l'impressionant escenari, inspirat en les formes de la Sagrada Família de Gaudí. El cantant dels U2, Bono, i el baixista del grup, Adam Clayton, han compartit prop d'una hora amb el periodista de Cataluna Ràdio Manel Fuentes i han explicat, entre altres coses, per què Barcelona és la ciutat escollida pe ral tret de sortida de la gira.

Actualitzat
Falten nou dies perquè la banda irlandesa U2 comenci la seva gira mundial, que han anomenat "360º Tour", i que promet oferir una experiència envolvent inèdita en un macroconcert, amb un equip de so de potència insòlita en altres muntatges.

A sobre de la gespa del Camp Nou de Barcelona, l'estadi escollit per al tret de sortida de la gira, el líder d'U2, el mediàtic Bono, i el baixista de la banda, Adam Clayton, han parlat amb el periodista de Catalunya Ràdio Manel Fuentes.

Bono explica els motius pels quals s'han instal·lat a Barcelona durant les setmanes prèvies als dos concerts que oferiran a la ciutat, el dia 30 de juny -amb totes les localitats esgotades- i el 2 de juliol: "Per què cal estar-se aquí dues setmanes? Doncs ens hi estem perquè volem fer una cosa que mai no s'ha fet abans".

I afegeix que "amb els U2, en directe és quan descobrim de debò les nostres cançons; és quan ens descobrim de debò a nosaltres... Però sempre intentem fer coses úniques i especials que mai s'hagin vist abans. I per això ho fem". De fet, els fans més incondicionals de la banda -així com els veïns de les Corts més propers al Camp Nou- ja han pogut escoltar durant els últims dies les llargues sessions d'assajos que la banda fa a diari perquè tot estigui a punt per al proper dia 30.

Pel que fa a les dimensions i la forma de l'espectacular escenari de la gira, que han anomenat "L'Urpa" per la seva forma, Bono parla del que volen aconseguir amb aquest muntatge: "Es tracta de crear intimitat. La mida és necessària perquè no hi hagi altaveus al mig. A tots els concerts que has anat, sempre hi ha un gran grup d'altaveus a l'esquerra i un altre a la dreta, i l'energia s'acaba a l'escenari. Aquí l'energia gira sense parar, però cal construir una cosa així per posar els altaveus allà dalt".

El líder dels U2 també ha comentat com l'arquitecte català Antoni Gaudí els ha inspirat en aquest nou projecte. "Quan fèiem aquesta estructura, vam mirar fotos de la Sagrada Família. O sigui que encara més motiu per ser a Barcelona, oi?". I, arran de la gespa de l'estadi blaugrana, Bono explica que "potser el tema de Gaudí no es veu tan clarament des d'aquí, però Gaudí va fer un lloc on la gent havia de retre culte. La música és retre culte. De vegades a Déu, de vegades a la teva amant, de vegades a la gent amb qui estàs... I per això Gaudí ens escau tan bé. I, a més, Catalunya és la capital del surrealisme".

A banda del fragment d'aquesta entrevista exclusiva a TV3 emesa al "Telenotícies migdia" d'aquest diumenge, aquest dilluns podreu veure íntegrament la conversa de Manuel Fuentes amb Bono i Adam Clayton als programes "Entre línies" i "Ànima".
Anar al contingut