Teheran

Twitter: 140 caràcters contra la censura

Twitter s'ha convertit en la principal arma per saltar-se la censura del govern iranià. L'oposició envia fins a 200 missatges per minut per denunciar el frau i la repressió al país. A l'Iran, la pàgina principal d'aquest servei d'enviament de missatges curts -d'un màxim de 140 caràcters- està bloquejada, però s'hi pot accedir a través d'altres aplicacions, i aquesta és la clau per burlar la censura.

Actualitzat
Els opositors també aprofiten el forat que deixa l'ús d'aquests escriptoris de Twitter (un exemple) per organitzar-se i enviar-se missatges de concentracions evitant la censura del govern.

Més de 40 milions d'usuaris de tot el món ja han fet cerques amb el hashtag -així és com s'anomenen les paraules clau a Twitter, referenciades amb el símbol # al davant- #IRANELECTION, que en els últims dies encapçala el rànquing de consultes en aquesta xarxa de microblòguing.

Els usuaris que denuncien la situació, com aquest, aquest o aquest altre, no paren d'aparèixer i acumular seguidors.

Mapes per veure en directe què s'està dient

Gràcies a una combinació d'aplicacions o "mashup", en aquest cas de Twitter i Google Maps, podem veure i localitzar tot el que diuen els usuaris iranians en els seus "tweets" (missatges) de protesta. 

Aquí pots veure aquest mapa de protestes iranianes en temps real.



Anar al contingut