Perpinyà

L'exalcalde de Perpinyà, Jean-Paul Alduy, guanya la primera volta de les eleccions municipals

L'exalcalde de Perpinyà, Jean-Paul Alduy, ha guanyat la primera volta de les eleccions municipals, celebrades aquest diumenge. Alduy, de l'UMP, ha obtingut el 40% dels vots, davant de la socialista Jacqueline Amiel-Donat, que ha aconseguit el 25% dels sufragis. El tercer candidat que passa a la segona volta és el socialista dissident Jean Codognès, amb el 14% dels vots. La sorpresa l'ha donat el candidat ultradretà, Louis Aliot, del Front Nacional, que amb el 9,4% de les paperetes ha quedat fora de la contesa. Els col·legis electorals han tancat les portes a les sis de la tarda i l'escrutini ha començat amb normalitat després d'una jornada electoral sense incidents.

Actualitzat
L'erosió del Front Nacional s'explica en gran part pel resultat del candidat conservador independent, François Rivière, que ha recollit el 7,6% dels vots. Pel que fa al candidat d'extrema esquerra, Mickaël Cuffy, ha obtingut el 2,5% dels resultats, i el centrista Raymond Faura, menys de l'1% de l'escrutini.

L'índex de participació a mitja tarda era del 53,75%, més de dos punts menys que fa un any a la mateixa hora (55,12%).

El socialista dissident Jean Codognès, que s'ha aliat amb el centredreta i Els Verds, espera desbancar Amiel-Donat i donar la sorpresa d'aquesta primera volta. Com fa un any, el candidat de l'ultradretà Front Nacional, Jean-Louis Aliot, també confia a ser present en la segona volta.

Els electors de Perpinyà han tornat a les urnes per repetir els comicis municipals, anul·lats per frau. Fa dos mesos, el Consell d'Estat va confirmar la sentència del Tribunal Administratiu de Montpeller, que l'octubre del 2008 va invalidar el resultat de les eleccions del 16 de març del 2008 a causa de les irregularitats constatades durant l'escrutini.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut