Barcelona

L'àrea metropolitana de Barcelona té la despesa d'aigua més baixa d'Europa

La sequera dels darrers anys i les campanyes de sensibilització han tingut efectes positius a llarg termini. El consum d'aigua a l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha arribat al seu mínim històric, que el situa per sota dels nivells de l'estat i els països europeus la mitjana espanyola i europea. Cada ciutadà va consumir durant el 2008 una mitjana diària de 109,9 litres d'aigua, i s'espera que aquest any es redueixi aquest consum uns 3 litres. La crisi econòmica i la conscienciació ciutadana s'apunten com a causes d'aquesta disminució.

Actualitzat
La despesa d'aigua potable d'ús domèstic als municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona va baixar un 3,4% durant el 2008. Aquesta reducció situa el consum mitjà de cada ciutadà en 109,9 litres al dia, una xifra que segons l'autoritat metropolitana s'ha de reduir 3 litres durant aquest 2009.

Segons Jordi Hereu, alcalde de Barcelona president de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana, es tracta del nivell "més baix d'Espanya i Europa", amb una reducció del 16,8% entre el període 2003-2008.

Hereu afirmava de manera contundent que "veiem el futur garantit, i fa uns anys no era així", i que s'havia arribat fins a aquests nivells gràcies a les inversions que s'estan fent i al consum racional d'aigua per part dels ciutadans.

La reducció de la despesa d'aigua d'ús municipal durant el 2008 també va baixar un 31% -principalment gràcies a l'ús d'aigües freàtiques-, mentre que als comerços i a la indústria aquesta reducció va ser d'un 5,6% i va estar fonamentada per la crisi econòmica i la reducció de l'activitat.
Anar al contingut