Barcelona

Els grups parlamentaris ja tenen una proposta de llei electoral que donarà més pes a Barcelona

La futura llei electoral de Catalunya, una assignatura pendent des de fa tres dècades, va prenent cos. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ja ha fet arribar a tots els grups parlamentaris un esborrany del text i confia que la llei pugui quedar aprovada dins de l'actual legislatura. La proposta altera l'actual model de proporcionalitat prima els territoris menys poblats i l'adapta a la realitat demogràfica donant més pes a la demarcació de Barcelona.

Actualitzat
L'esborrany de la futura llei electoral de Catalunya, a la qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, modifica l'actual model de proporcionalitat que dóna més importància als vots dels territoris menys poblats, tot i que en garanteix la representació amb dos escons cadascun

El principal canvi de l'actual criteri de proporcionalitat afecta la demarcació de Barcelona, ja que beneficia aquesta zona amb una alta densitat de població per ajustar-se al seu pes demogràfic. Tot i això, els experts que van elaborar l'informe en què es basa aquest esborrany de la llei consideren que l'actual mapa polític català no tindrà variacions significatives.

Una altra novetat de la futura llei és l'ús de llistes desbloquejades. A diferència d'ara, els electors podran marcar creus sobre els candidats que prefereixin d'una mateixa llista. La proposta també obre la porta a la possibilitat que la jornada electoral es pugui allargar a dos dies.
Anar al contingut