Barcelona

Gairebé un 40% dels exemplars de l'últim volum de "Millenium", venuts el primer dia

L'escriptor suec Stieg Larsson va morir abans de conèixer l'èxit. Poc es devia imaginar que amb només dues novel·les aconseguiria vendre 10 milions d'exemplars a tot el món. I no només això: "Els homes que no estimaven les dones" i "La noia que somiava en un llumí i un bidó de gasolina", la primera i la segona parts de "Millenium", s'han convertit en títols de culte. Aquest dijous ha sortit a la venda l'última part de la trilogia, titulada "La reina al palau dels corrents d'aire", i el públic fidel s'ha llançat a les llibreries. Dels 575.000 exemplars que se n'han posat en circulació, més d'un 37% s'han venut el primer dia. Per fi es revelarà qui és en realitat el personatge de Lisbeth Salander.

Actualitzat
Stieg Larsson s'ha convertit en el fenomen literari de l'any. La seva última novel·la ha sortit a la venda aquest dijous i a la tarda algunes llibreries ja n'havien esgotat les existències. En català ja s'han venut 15.000 exemplars de "La reina al palau dels corrents d'aire" dels 75.000 que l'editorial Columna ha tret a la venda.

Mentrestant, Destino n'ha posat en circulació 500.000 en castellà, que també han estat ben acollits pel públic. Se n'han venut 200.000, i davant d'això l'editorial ja ha previst editar-ne 100.000 més. Són més de 850 pàgines que pesen un quilo i mig i en què els fans de la Salander descobriran, entre altres interrogants, com la "hacker" se'n surt d'una situació força complicada.

Ester Pujol, l'editora de l'obra en català, ha destacat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que el tercer llibre és la continuació natural del segon i es mostra convençuda que el títol que tanca la trilogia no decebrà ningú. De fet, alguns lectors que s'han atrevit a llegir-lo en altres llengües asseguren que és el que més els ha agradat dels tres.

Pujol assegura que en aquest tercer volum hi tenen un pes més específic el periodisme i la política. I és que en aquesta darrera novel·la Larsson també obre una reflexió sobre la crisi dels mitjans de comunicació. L'autor va escriure les més de 1.500 pàgines de les tres novel·les de "Millenium" en dos anys i mig. Les va acabar el 2004, poc abans de morir d'un infart. L'escriptor no va poder viure l'èxit que han aconseguit els seus llibres en més de 32 països, amb unes vendes que superen els 10 milions d'exemplars.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut