Barcelona

Obre les portes el primer saló sobre innovació Hit Barcelona

Experts en innovació s'han trobat en el primer saló sobre innovació Hit Barcelona, que s'ha obert aquest matí a la Fira de Montjuïc. El president Montilla ha estat present en la inauguració del congrés, que espera convertir-se en una referència mundial. L'objectiu del Hit Barcelona és incentivar idees que siguin la llavor d'un nou negoci. El Hit Barcelona se centrarà enguany en les últimes tendències en telecomunicacions, energies alternatives i ciències de la salut.

Actualitzat
El primer saló sobre innovació Hit Barcelona, que es fa des d'aquest 17 de juny fins divendres 19, ha aplegat emprenedors i inversors de tot el món que intentaran trobar oportunitats de negoci. En total, més de 2.000 directius i professionals que, tot i que en plena crisi sona difícil, volen demostrar-se que una idea innovadora pot ara més que mai convertir-se en negoci.

En la inauguració, el president Montilla ha dit que Barcelona aspira a tenir el millor talent innovador d'Europa el 2020 i ha destacat el compromís de les administracions.

Espanya necessita doblar les empreses innovadores

Pel que fa a la situació actual, el secretari general d'Innovació, Juan Tomás Hernani, ha assegurat que Espanya necessita 45.000 empreses innovadores per situar-se en la mitjana europea. I és que caldria augmentar en un 22% el nombre d'empreses innovadores per arribar al nivell europeu, ja que mentre que a Espanya el 23% de les empreses són considerades innovadores, a Europa ho són el 45%. Hernani ha reconegut que doblar el percentatge actual serà impossible en una legislatura, i que per millorar les xifres actuals serà necessari augmentar "tota mena de subvencions financeres, tant privades com públiques" i "augmentar la cooperació territorial i sectorial".
Anar al contingut