Mataró

Una trentena de detinguts en l'operació més important contra la màfia xinesa

Els Mossos d'Esquadra han dut a terme una macrooperació policial a Mataró contra la màfia xinesa. Més de 700 agents han entrat de manera coordinada en 72 pisos i locals, on hi havia tallers tèxtils clandestins amb ciutadans xinesos que hi treballaven de manera il·legal i en condicions infrahumanes. Es tracta de l'operació més important feta mai pels Mossos contra la màfia xinesa, sense comptar les actuacions d'ordre públic. Almenys una trentena de persones han estat detingudes.

Actualitzat
El conseller d'Interior, Joan Saura, considera que aquesta operació "és una mostra de l'eficiència i de la professionalitat dels Mossos davant del crim organitzat", "contra l'explotació laboral i contra el tràfic d'éssers humans".

La policia ha detingut als barris de Cerdanyola i la Llàntia, i en zones de polígons industrials de Mataró, almenys una trentena de persones d'origen xinès acusades d'atemptar contra els drets dels treballadors. Segons sembla tenien compatriotes seus treballant en pisos o en tallers tèxtils il·legals. Els treballadors vivien als mateixos tallers en condicions pèssimes i no sortien mai al carrer.

Els detinguts han estat traslladats a les comissaries de Mataró, Badalona o Arenys de Mar, entre d'altres. La Fiscalia de Crim Organitzat és la que ha ordenat la intervenció, la més important que s'ha fet mai a Catalunya contra la màfia xinesa. El jutjat d'instrucció número 2 de Mataró n'instrueix el cas, que es troba sota secret de sumari.
Anar al contingut