Teheran

El Consell de Guardians accepta fer un recompte de vots de les eleccions iranianes

El Consell dels Guardians, el màxim òrgan legislatiu de l'Iran, ha assegurat que recomptarà els vots d'algunes de les urnes de les eleccions presidencials de divendres, que van donar la victòria al president Mahmud Ahmadinejad. El consell ha rebut les denúncies de diversos candidats, també del reformista Moussavi, per anul·lar els comicis. Mentrestant, la tensió per episodis de violència a la capital iraniana es podrien reproduir avui. Partidaris i opositors d'Ahmadinejad es trobaran aquest migdia a Teheran. El candidat reformista Moussavi ha convocat una manifestació pacífica i els seguidors del reelegit president també faran la seva. Serà a la mateixa plaça però amb dues hores de diferència.

Actualitzat
El Consell de Guardians de l'Iran ha acceptat recomptar els vots de les eleccions presidencials de divendres passat, uns resultats que l'oposició reformista rebutja per les irregularitats del procés. Segons ha anunciat el portaveu de l'organisme, la revisió afectarà les urnes per les quals s'han presentat objeccions i la decisió ha d'arribar abans de 10 dies.

L'anunci s'afegeix al clima de tensió de Teheran, amb set morts durant les protestes i detencions de líders destacats, com la d'un vicepresindet reformista i un conseller de l'època Khatami.

Aquest dimarts les manifestacions es repetiran a Teheran. Els reformistes tornaran a desafiar el règim amb una altra manifestació al migdia. El líder opositor, Mir Hussein Moussavi, ha demanat una marxa pacífica després dels set morts per la repressió policial. Dues hores més tard, el sector oficialista ha convocat una contramanifestació a la mateixa plaça.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut