Madrid

El jutge envia el "cas Gürtel" al Suprem en trobar indicis contra Bárcenas

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha enviat el "cas Gürtel" al Tribunal Suprem en trobar indicis que el tresorer del PP i senador, Luis Bárcenas, podria haver comès algun delicte. El jutge instructor del "cas Gürtel" ha demanat al Suprem que assumeixi la investigació després d'assenyalar que també veu indicis de delicte en el parlamentari del PP Jesús Merino.

Actualitzat
El jutge que du la branca madrilenya del "cas Gürtel", Antonio Pedreira, ha apreciat que hi ha indicis de delicte fiscal i suborn que haurien comès el tresorer nacional del PP, Luis Bárcenas, i el diputat del PP Jesús Merino, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

Els indicis s'han detectat arran de l'informe sobre els ingressos de Bárcenas i Merino que l'Agència Tributària va enviar la setmana passada a la Fiscalia Anticorrupció. L'informe contindria informació sobre l'entrada de diners relacionada amb els pagaments que figuren a la "caixa B" de la trama corrupta que encapçala Francisco Correa.

Després d'estudiar el document de l'Agència Tributària, Anticorrupció hauria enviat dimarts passat un informe al jutge Pedreira en què informava de l'existència "d'indicis raonables" que apuntaven a la comissió d'un delicte fiscal per part de Bárcenas i de Jesús Merino.

Després d'examinar les noves dades, Pedreira té previst elevar el cas al Tribunal Suprem la setmana que ve i demanar que es pronunciï sobre qui seria competent si s'hagués de prendre declaració a Bárcenas i Merino.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut