Teheran

El govern iranià declara il·legal la manifestació prevista per avui pels reformistes

El Ministeri de l'Interior iranià ha declarat il·legal la manifestació que els seguidors del candidat reformista Hussein Moussavi planegen fer avui per protestar contra l'autoproclamada victòria de Mahmud Ahmadinejad en les eleccions presidencials. En les últimes hores s'han repetit les protestes i els enfrontaments amb la policia pels carrers de Teheran. Des de divendres, ja hi ha hagut 200 detinguts. Denuncien que hi ha hagut frau electoral.

Actualitzat
La denominada "marea verda", la que formen els seguidors del candidat reformista Hussein Moussavi, han convocat per aquesta tarda una nova manifestació per una de les principals artèries de Teheran per manifestar-se contra els resultats electorals, que consideren fraudulents. Les autoritats, però, han prohibit la protesta.

Mentrestant, el Consell dels Guardians, el màxim òrgan legislatiu iranià, dictaminarà en deu dies sobre les dues denúncies per frau presentades contra la victòria de Mahmud Ahmadinejad a les eleccions presidencials de divendres. Una d'aquestes denúncies prové del candidat reformista Hussein Moussavi. Ho ha fet des de la seva web, perquè el candidat no compareix en públic des de divendres.

Ahmadinejad, per la seva part, ha tret importància a les protestes i ha tret també milers de seguidors al carrer.

Els Estats Units ja diuen obertament, per boca del vicepresident, Joe Biden, que tenen dubtes sobre els resultats electorals.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut