Barcelona

La paralització immobiliària deixa un paisatge amb obres fantasma, buides i a mig construir

La crisi econòmica també es reflecteix en obres o rehabilitacions d'edificis que s'han paralitzat, temporalment o indefinidament, i queden abandonades. Sobretot a l'anella metropolitana de Barcelona, on s'havia previst un creixement urbanístic considerable. Segons dades del Col·legi d'Arquitectes, els projectes bàsics a la demarcació de Barcelona han baixat els últims anys i han pujat les renúncies de la direcció de les obres. El 2008, el 23% dels arquitectes es van desvincular d'una obra. Aquesta paralització d'obres projectades o que ja estaven en marxa deixa un paisatge fantasma amb edificis buits i a mig construir.

Actualitzat
L'any 2007, es van registrar a la demarcació de Barcelona 17.630 projectes i va haver-hi 2.331 renúncies, és a dir, el 14% dels arquitectes es van desvincular de l'obra. El 2008, els projectes van baixar a 12.193, i les renúncies van ser unes 2.700. El percentatge de renúncies va augmentar un 23%.

En els primers mesos del 2009, el col·legi ha registrat gairebé 3.500 projectes i les renúncies arriben a 879. El percentatge continua pujant, fins a arribar al 25%, un augment que demostra que la situació per al sector és preocupant.

Eduard Suñén, cap dels Serveis Professionals del Col·legi d'Arquitectes, ha explicat que "per deixar clara la situació l'arquitecte comunica al col·legi la renúncia a l'obra, i llavors nosaltres n'informem l'ajuntament perquè sàpiga que aquella obra s'ha quedat sense tècnic".
Anar al contingut